Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'battery'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Lifestyle & Hobbies
    • Off-Topic/General
    • The Automotive Industry
    • Member Introductions
    • Video & Photography
    • Firearms & Hunting
    • Sports & The Outdoors
    • MiSSed Connections & SSpotted
    • My New Truck
    • Events, Gatherings, & Rallys
    • Comment Box
  • Truck of the Month
    • Truck of the Month
  • Technical
    • General SS
    • How To
    • Builds
    • AWD, Differential, & Transmission Tech
    • Suspension & Brakes
    • Radio/Electronics/Security
    • For Sale/ Wanted
    • Rims and Rubber
  • Engine Technical
    • Engine Tech And Modification
    • PCM Tuning
    • Bolt On Performance
    • Forced Induction and Nitrous
  • Non Silverado SS
    • VHO/V-Max General
  • Street & Strip
    • Street
    • Strip
    • Appearance, Cleaning, & Detailing
  • Preferred Vendors
    • Vendor/Member Praise/Complaints
    • GMPartsDirect.com
    • Black Bear Performance

Calendars

Product Groups

  • SS Gear
  • Subscriptions

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Name


Location


Interests


Build Date/TPW


Delivering Dealership


Delivery Date


Modifications

Found 3 results

  1. I've read through quite a few battery drain topics on here but none seemed to have my specific issues/symptoms. I bought my '06 SSS a couple of weeks ago, it had sat for about 8 months. I was aware of a power drain issue taking 2-3 days to flatten out the battery. The only symptoms initially were the radio, clock & instrument cluster lights staying on after turning off the engine & opening the door along with the battery light coming on. After doing my initial fill-up, the 4 gauge cluster group read high, battery gauge was jumping & hitting 19v, speedo, tacho & tranny temp were ok. Two days ago I drove it to work, 8 hours later the battery was dead. Got a boost, the gauges reset correctly but the other symptoms persisted... There's also an aftermarket subwoofer/kicker/amp setup along with a cd changer, the woofer doesn't woof & the radio Aux function won't switch to the cd changer. Could be an entirely unrelated issue though... aftermarket amp power is disconnected for now I did a parasitic power draw test with a multimeter, had a major drain from the radio and smaller ones from the amp, onstar (info fuse), IPD/DIC & IGNE circuits. 23 amps total. I took apart the dash, center console & bottom door trim, inspected all the aftermarket wiring for the amp/kicker and the cd changer (seemed güd), the only wire i didn't trace all the way back was a brown one coming from the cd changer & heading up to the steering column along the main aftermarket amp power wire. Then I took out the instrument cluster & radio, disconnected them and plugged everything back in. Went to do another parasitic power draw test in case it was caused by a bad connection I had shaken up... no more power drain! It read 1.3 amps for 5 minutes, dropped to .08 for a few seconds then went to zero. Connected the battery, started it, no battery light in dash, gauges reading true. Turned it off, opened the door & the radio turned off along with the dash lights. So logically here, bad behavior (radio, cluster lights staying on, gauges suddenly to the right) - partially reset by a drained battery (gauges reset) + sudden instant power drain involving radio, amp, onstar & DIC circuits - corrected by wire wiggling & hours long battery disconnect. Does this point to a bad BCM or am I just dealing with a bunch of separate gremlins & got lucky today? I'll try and get a scan done this week, see if any bcm codes pop up (apparently none might even if?!).
  2. So my question to the members is what would you choose for your next power source, an Optima (the non deep cycle battery) or the AC Delco Pro series 5-7 year rated battery? I am stock, no stereo only a security system. Also the truck has sat for a long time. Are their any pre-cautions I need to take to make sure the security system does not go haywhire on me with the new battery? I am not smart electronically nor mechanically. Please chime in with your experience with the AC Delco Pro series or Optima battery and would you buy it again?
  3. just installed a i simple gateway and changed the map, door, dome and courtesy lights to leds and now my truck is having problems starting and when i roll the windows the lights dim down till i stop pushing the button what could be the problem ???
×
×
  • Create New...